C’t Magazine

Nikon Z6 II en Z7 II fullframec­amera

-

Nikon hee de Z6 II en Z7 II aangekondi­gd: de opvolgers van de Z6 en Z7. De camera’s hebben meer performanc­e en hebben nu niet één maar twee Expeed 6-processors. Die upgrade gee de camera’s onder meer de optie om beelden met 4K-resolutie en 60 frames per seconde vast te leggen. Het bu er is vergroot.

De Z6 II is een 24,5-megapixelc­amera met 10051.200 als ISO-waarde, de Z7 II hee 45,7 megapixels met ISO-waarden tussen de 64 en 25.600. De twee camera’s hebben de optie om een verticale accugrip vast te klikken waar bedienings­elementen in opgenomen zitten. Er zitten twee kaartslots in de camera’s, een voor CFexpress-kaarten en XQD-kaarten, de andere UHS II-sd-kaarten. Op die manier kun je foto’s en video’s of bijvoorbee­ld je RAW- en JPEG-bestanden van elkaar gescheiden houden. Bestanden zijn van de ene naar de andere kaart te kopiëren.

Hotswappin­g van accu’s is mogelijk zonder uitval van power. Laden kan via USB-C, ook tijdens opnameJBL

sessies. Dankzij een nieuwe accu maken de Z7 II en Z6 II 420 en 410 foto’s bij gebruik van het lcd aan de achterkant. Voor de Z6 II zijn vijf kits online verschenen op Nikons website, voor de Z7 II hee Nikon 3 kits . De Z6 II moet op het moment dat je dit leest in de winkel liggen en hee een adviesprij­s van 2200 euro. De Z7 II gaat 3400 euro kosten en verschijnt aan het eind van dit jaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands