C’t Magazine

Panasonic Lumix BGH1 kubuscamer­a

-

Panasonic komt met een compacte kubusvormi­ge 4K-videocamer­a, gericht op traditione­le broadcasti­ng en livestream­ing. De BGH1 is geen normale camera: hij hee geen zoeker of scherm. Je sluit er afhankelij­k van je behoe es allerlei accessoire­s op aan. Hij is aan een drone vast te maken of via het netwerk te bedienen voor livestream­ing. De camera hee 2,4GHz-wifi en Bluetooth 4.2 Low Energy. Hij hee een 10,2-megapixel Live-MOS-sensor met een maximum ISO-waarde van 51.200 voor zeer lichtgevoe­lige opnames. De camera maakt filmen in 4:2:0 10bit C4K/4K 60p of 4:2:2 10-bit C4K/4K 30p mogelijk. Een low-bitrate C4K/4K/H.265-opnamemodu­s is een optie.

Met een variabele bitrate kun je een tot maximaal 2,5 keer langzamere framerate regelen in 24p bij de 4K-opties en maximaal 10 keer langzamere framerate in full-hd bij 24p. De minimale framerate is 2 fps.

De kleine camera bevat ook een deep-learning-techniek waarmee specifieke onderwerpe­n als mensen of snel bewegende dieren herkend worden. Bij mensen worden ogen, het gezicht en lichaam herkend. Het hoofd wordt los herkend met realtime detectie om de focus nog beter te maken. De camera blij tracken, ook al beweegt het onderwerp snel of keert het de rug naar de camera toe.

De behuizing is samengeste­ld uit magnesium en aluminium voor stevigheid met toch een laag gewicht. Met een speciale warmte afvoerende structuur kan de camera ongestoord blijven opnemen. Door PoE zijn er meerdere installati­emogelijkh­eden. Er zijn twee UHSII-sd-kaartslots voor twee opnames in één keer (backup) of relay-opnames. De camera wordt vanaf december verkrijgba­ar voor 2000 dollar, maar het is nog niet bekend of hij ook in de Benelux verschijnt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands