C’t Magazine

REMOTHERED: BROKEN PORCELAIN

Modus Games / Stormind Games • vanaf € 30 • Windows, Xbox, PS4, Switch

-

Remothered: Broken Porcelain is de opvolger van de survival-horrorgame Remothered: Tormented Fathers. Je kunt deze opvolger echter ook prima spelen als je de voorganger niet kent. Bij het starten van een nieuwe game krijg je namelijk de keuze om de vorige game in vogelvluch­t nog even voorbij te zien trekken zodat je meteen met de juiste sfeer door kunt. Om het zeer kort samen te vatten: er is een middel bedacht dat vervelende herinnerin­gen permanent moet weghalen: maar de bijwerking­en op de menselijke testonderw­erpen waren niet mals (mind control anyone?) en er is geprobeerd de test in een klooster te verdoezele­n met een brand. Ohja en nog een hele set nare familiegeh­eimen.

Je speelt de jonge Jennifer die in een hotel aan de slag moet als hulpje nadat ze van kostschool is gestuurd. Ze heeft er echter weinig trek in en probeert samen met haar vriendin Linn te ontsnappen, maar dat mislukt. Ze blijven het echter proberen. In het hotel zitten stalkers gevangen in de muren (en in de tijd) die niets liever willen dan jou om zeep helpen. Maar je verhaal wordt in twijfel getrokken door de mensen om je heen. De sfeer van deze game laat je nekharen recht overeind staan. De muziek en de stemacteur­s zorgen dat je in het verhaal getrokken wordt. Je bent continu op je hoede wanneer je weer opgejaagd gaat worden.

Het komt neer op veel sneaken, items zoeken om je te verweren of om ze te combineren tot afleidings­middelen die tijdelijk verdoven zodat je je kunt verstoppen en weer sneaky ten aanval kunt gaan. Ondanks de prachtige looks en beklemmend­e sfeer, gaat de game de mist in qua bediening en vreemde glitches. Het werken met items en wapens werkt zo irritant dat het het spelplezie­r vermindert. En dat is erg jammer, want het verhaal zorgt dat je wel graag de game wilt uitspelen. De ontwikkela­ars hebben nog wat huiswerk te verrichten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands