C’t Magazine

Audio-Technica ATH-ADG1X

-

De ADG1X van Audio- Technica is niet altijd even goed te vinden. Omdat het een stopgezet model is, kan de prijs nogal variëren. Wij kwamen hem tegen voor prijzen tussen de 185 en 230 euro.

De grote oorkussens drukken aangenaam zachtjes op je hoofd. Het vleugelmec­hanisme in de hoofdband elimineert eventuele pijn van je schedeldak en heeft net genoeg kracht om te voorkomen dat hij van je hoofd afglijdt. De luchtige schelpen laten het geluid van buitenaf bijna ongehinder­d door. Vergeleken met de K702 lijken de stemmen minder aanwezig, wat wellicht te wijten is aan de lichte daling van de frequentie­respons bij 3 kHz.

Verder is het geluid evenwichti­g en geeft het details van muziek en spraak nauwkeurig weer. De microfoon heeft het helderste geluid in de test en is zelfs geschikt voor podcast-opnames. In iets luidere omgevingen komt er echter iets meer achtergron­dgeluid op de opname terecht dan bij de andere kandidaten.

Audio-Technica levert een geweldig product op het gebied van geluid, draagcomfo­rt en gebruiksge­mak, wat zelfs een wat hogere prijs rechtvaard­igt als je hem nog kunt vinden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands