C’t Magazine

Asrock B550M Steel Legend

-

De Asrock micro-ATX B550M Steel Legend is gericht op pc-gamers die nog wat extra’s willen. Hij is uitgerust met 2,5 Gbit/s LAN, zes SATA-6G-poorten en de hoogwaardi­ge ALC1200 audiochip. Voor de voeding van overgeklok­te processors is er naast de 8-polige ATX12-connector nog een 4-polige connector aanwezig.

Het M.2-slot dat met de cpu is verbonden, bevindt zich onder het PEGslot. Dat kan krap worden bij snelle PCIe4.0-ssd’s met een hoog koellichaa­m en dual-slot grafische kaarten. Het tweede M.2-2280-slot is via slechts twee PCI-3.0lanes met de B550-chipset verbonden, waardoor de ssd-overdracht­ssnelheid in de praktijk beperkt wordt tot 1,7 GB/s. Als die in gebruik is, worden de SATApoorte­n 5 en 6 uitgeschak­eld of andersom.

Voor een optionele wifimodule is er een plekje in het vrije M.2-2230-slot. Asrock hee de juiste gaten voor de antenneaan­sluitingen al in het I/O-panel van de B550M Steel Legend geboord. Het I/O-panel is flexibel bevestigd, wat het installere­n van het moederbord vergemakke­lijkt.

In de so -o - en de suspend-to-RAMmodus (S3 en S5) verbruikt het moederbord van Asrockmeer dan twee keer zoveel energie als de andere drie geteste B550-moederbord­en. De vier blauwe usb-aansluitin­gen op het I/O-panel delen één usb-5Gbps-poort van de chipset via de hub-chip Asmedia ASM1074.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands