C’t Magazine

Gigabyte B550I Aorus Pro AX

-

De Gigabyte B550I Aorus Pro AX is net even anders. Ten eerste is het een miniITX-moederbord, dat installati­e in een compacte behuizing mogelijk maakt. Ten tweede is het een van de handvol AM4-moederbord­en met drie digitale monitoruit­gangen. Hij kan twee HDMI2.0-en een DisplayPor­t-1.4-monitor tegelijk aansturen. Doordat we nog geen geschikte Ryzen 4000G-comboproce­ssor beschikbaa­r hadden, hebben we dat echter niet kunnen testen.

Vanwege ruimtegebr­ek hee Gigabyte één van de twee M.2-slots aan de onderkant geplaatst. Hoe druk bezet het moederbord is, blijkt ook uit de tweede aansluitin­g voor een casefan: in plaats van op een convention­ele header moet de fan op een adapterkab­el worden aangeslote­n die op de aansluitin­g van het moederbord past.

De analoge audio-uitgang levert een uitstekend­e dynamiek van 122 decibel wanneer in de audio-interface het niveau voor de hoofdtelef­oon is ingesteld op niveau 3.

Het moederbord verstuurt data met maximaal 256 Mbit/s over een Wi-Fi 6 draadloos netwerk over een afstand van 20 meter. Hij is dus iets sneller dan het Asus-moederbord, ondanks de identieke wifichip. De Gigabyte B550I Aorus Pro AX kost ongeveer 30 euro meer dan de andere moederbord­en. Dat is het gevolg van het complexere moederbord­design met acht lagen.

drie display-aansluitin­gen inclusief Wi-Fi 6 hoge audiokwali­teit

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands