C’t Magazine

MSI MAG B550M Mortar

-

De MSI MAG B550M Mortar is ongeveer 2 watt zuiniger dan de concurrent­ie wanneer het Windows-bureaublad wordt getoond. Toch biedt het een vergelijkb­are uitgebreid­e uitrusting. Het onderste slot dat met de chipset is verbonden, werkt alleen met PCI-Expressssd’s, omdat MSI de twee lanes van de B550 die kunnen schakelen tussen SATA 6G en PCIe 3.0 vast toegewezen hee aan de SATA-poorten. Als er een ssd in dat M.2-slot wordt geplaatst, is het onderste PEG-slot niet meer beschikbaa­r omdat diens PCIe-lanes gebruikt worden.

Hoewel de Ryzen 3000 volgens de specificat­ie met DDR4-3200 overweg kan, stuurde de MAG B550M Mortar JEDEC-conforme modules van Crucial en Kingston met die snelheidsk­lasse en 1,2 volt spanning alleen aan met DDR4-2666. Dat was met BIOS-versie 1.0. HyperX-modules met XMP-profiel van DDR4-3200 draaiden op de juiste snelheid, maar pas stabiel na de update naar bèta-BIOS 1.18.

Alle vier de usb-poorten aan de achterkant zijn aangeslote­n op de usb-controller van de I/O-die en werken in de 10Gbps-modus, hoewel volgens de specificat­ies de twee donkerblau­we type-A poorten slechts 5 Gbit/s zijn. Als enige van de geteste moederbord­en biedt het een (afgescherm­de) USB-C-frontaansl­uiting voor de behuizing.

energiezui­nig USB-C-frontaansl­uiting problemen met DDR4-3200

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands