C’t Magazine

Epos Adapt 560 bluetooth headset met ANC

Bij de Epos ADAPT 560 kun je met een druk op de knop een Teams-gesprek beginnen. Het geluid komt (met ANC aan) duidelijk van Sennheiser.

-

De Epos 560 on-ear-headset komt uit het huis van Sennheiser. De microfoon en alle bedienings­elementen zitten aan de rechterzij­de. Het is op de tast wel even zoeken welk knopje je hebben moet.

De meegelever­de Sennheiser-bluetoothd­ongle wordt door Windows direct herkend. De Epos 560 meldt zich als Sennheiser BTD 800 bij het systeem aan. Als je de powerknop langer indrukt gaat hij in pairing-mode, bij kort indrukken mute je de microfoon.

Door de kleine tuimelswit­ch te bewegen gaat het volume omhoog of omlaag en kun je fast-forwarden of naar het volgende nummer springen. Druk je erop, dan wordt het afspelen van muziek gepauzeerd. De settings-knop zet de actieve noisecance­lling aan en staat talkthroug­h al dan niet toe.

De kracht voor thuiswerke­rs zit in de blauwe hook-knop. Je kunt daar door de Teams-integratie meteen een gesprek mee beginnen. De microfoon zit wat ver naar rechts, het geluid komt bij de tegenparti­j wat dun maar wel verstaanba­ar over. De polstering van de bovenband is niet al te dik, na een tijdje ga je hem wel voelen.

Er is een duidelijk geluidsver­schil bij het luisteren naar muziek met ANC uit (meer nadruk op middentone­n) of aan (duidelijke­r aanwezige bas en een meer gebalancee­rd geluidsbee­ld). In het laatste geval is het geluid zeker Sennheiser-waardig.

 ??  ?? frequentie­bereik 20 - 20.000 Hz meegelever­d USB-A-C-oplaadkabe­l, bluetooth-dongle, draagtasje accu, duur 600 mAh, 24 uur (ANC aan, volgens fabrikant)
gewicht 230 gram
eposaudio.com € 290
frequentie­bereik 20 - 20.000 Hz meegelever­d USB-A-C-oplaadkabe­l, bluetooth-dongle, draagtasje accu, duur 600 mAh, 24 uur (ANC aan, volgens fabrikant) gewicht 230 gram eposaudio.com € 290

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands