C’t Magazine

Eizo FlexScan EV2495 monitor met USB-C

-

Eizo voegt een 24,1”-monitor met USB-C aan het programma toe. Die kan met zijn poorten en functies een docking-station vervangen.

Voor de prijs van deze Eizo koop je een grotere, luxe gamingmoni­tor, maar dat is niet de markt waar de FlexScan EV2495 op mikt. De EV2495 blinkt uit in aansluitin­gen en praktische functies: sluit een laptop aan via USB-C voor een ergonomisc­h beeldscher­m, een USB-C- en drie USB-A-aansluitin­gen én een gigabit-netwerkpoo­rt. Bovendien wordt de laptop meteen opgeladen (tot 70 watt) en biedt de USB-C-uitgang tot 15W opladen van bijvoorbee­ld een smartphone. De monitor hee naar voren gerichte speakers (of je plugt een headset in de audiopoort) en is met 1920×1200 pixels hoger dan een full-hdscherm, zodat je minder hoe te scrollen.

Daarmee houden de praktische functies niet op: je kunt een tweede USB-C-monitor via de EV2495 doorlussen en via de USB-B-upstream-poort sluit je een vaste pc aan. Die kan via hdmi of DisplayPor­t beeld leveren. Bij het schakelen tussen een aangeslote­n pc en laptop (via selectie beeldsigna­al of toetsencom­binatie) worden meteen een aangeslote­n muis en toetsenbor­d naar het juiste apparaat geschakeld. De monitor werkt dan als een KVM-switch. Daarmee is het een erg handige monitor als je thuis met een laptop én een desktop werkt.

De EV2495 oogt modern, hee dunne randen en een stabiele ringvormig­e voet. Het overzichte­lijke menu is goed bedienbaar via de zes tiptoetsen in de onderste schermrand. Hij is er in het zwart en in wit.

 ??  ?? display 24,1 inch, IPS. 60 Hz
resolutie 1920 × 1200 (UXGA) aansluitin­gen hdmi, DisplayPor­t, USB-C, RJ45, usb-hub, audio meegelever­d USB-C-kabel, netsnoer
eizo.nl € 664
display 24,1 inch, IPS. 60 Hz resolutie 1920 × 1200 (UXGA) aansluitin­gen hdmi, DisplayPor­t, USB-C, RJ45, usb-hub, audio meegelever­d USB-C-kabel, netsnoer eizo.nl € 664

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands