C’t Magazine

Robuuste Werock Rockbook

-

Voor bepaalde beroepen is een ‘rugged’ laptop een must. En met ‘rugged’ bedoelen we niet alleen dat de laptop tegen vallen en stoten kan, maar ook goed bestand is tegen water en stof, en geen moeite heeft met zeer warme of koude omstandigh­eden. De X550 van Werock voldoet aan de MIL-STD-810G-standaard. Hij kan een buiteling maken vanaf een hoogte van 1,2 meter en heeft een IP65-rating.

De X550 heeft een 15,6-inch full-hd IPS-scherm. Als je wilt is er een beschermen­de folie voor het scherm beschikbaa­r om reflecties tegen te gaan. De laptop heeft geen stateof-the-art hardware, die zie je eigenlijk nooit bij dit soort apparaten. Hij heeft een Core i5 of i7 van de 8e generatie van Intel, minimaal een 256GB-ssd en 8 of 16 GB geheugen. Hij kan overweg met dualband wifi en heeft twee netwerkpoo­rten, bluetooth en ook een gps/ glonass-module. Een 4G-modem laten inbouwen is een optie. Qua aansluitin­gen heeft de Rockbook X550 vier usb-poorten waarvan drie USB 3.0, een SD-kaartslot en een seriële poort.

Verdere upgrades zoals een extra schijf zijn te regelen via een uitbreidin­gsslot. De laptop weegt 3 kilo en is bijna 4 centimeter dik. In de behuizing zit een handgreep verwerkt. Om ervoor te zorgen dat hij een lange adem heeft, worden er standaard twee accu’s meegelever­d: een 46Wh-hotswappab­le accu en een vaste 14,8Wh-versie. Daardoor kun je van accu wisselen en toch altijd blijven doorwerken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands