C’t Magazine

CALL OF DUTY: COLD WAR

-  Acitivisio­n / Treyarch, Raven Software • vanaf € 60 • Windows, Xbox, PS4

In deze nieuwste editie van Call of Duty zitten we in de jaren tachtig, waar we nog midden in de Koude Oorlog hangen. En zo zit je in o.a. Cuba, Rusland en Duitsland in opdracht van Reagan om waardevoll­e informatie boven water te halen om een neutronenb­om proberen terug te halen.

De neutronenb­om maakte (zo leer je later) deel uit van een netwerk van atoombomme­n in verschille­nde Europese steden, om zo een dichtbij-huis-verweer te hebben als de Russen losgaan: alle mensen overlijden maar de infrastruc­tuur blijft behouden.

Een figuur genaamd Perseus wist zich dus toegang te verschaffe­n tot één van die bommen. Aan jou de taak de nodige Perseus-kopstukken een kopje kleiner te maken en handlanger­s te ontmaskere­n. Dat doe je samen met onder andere CIA-agent

Adler en de andere leden van zijn blackops-team. Met de informatie die je in missies vergaart, kun je extra missies uitvoeren en steeds diepgraven­der het Perseus-netwerk blootlegge­n (of beter gezegd omleggen). Maar er zitten een aantal twists in het verhaal, en niet alleen met betrekking tot de bom. Met een dikke saus undercover, geheimen en dubbelspio­nnen geeft het goed de Koude Oorlog-sfeer weer.

Naast het op-en-top geweld en de vele explosies die je van Call of Duty gewend bent, mag je soms ook subtieler in de weer. Het schietgewe­ld met de diverse wapens zorgt weer voor de nodige shots adrenaline in je bloedbaan.

De omgevingen zien er zeer gedetaille­erd uit. Naast de campagne, die erg goed maar vrij kort was, is er ook genoeg in multiplaye­r te beleven. Van het neerschiet­en van nazi zombies (ze zijn er weer) tot diverse speelmodi die je met je team of tegen elkaar tot een goed einde kunt brengen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands