C’t Magazine

Asrock H470 Phantom Gaming 4

-

Het Asrock H470 Phantom Gaming 4 full-size ATX-moederbord onderschei­dt zich niet alleen door zijn grotere afmetingen van de andere geteste moederbord­en. Dankzij de H470-chipset met een hoger aantal PCIe-lanes biedt dit model meer opties: 6 × SATA 6G, een tweede PEG-poort en drie M.2-slots, waarvan een voor een optionele wifimodule met CNVi-interface.

Het is echter niet mogelijk om alle interne verbinding­en tegelijker­tijd te gebruiken: als je in het eerste M.2-slot een ssd met SATA-interface plaatst, dan vervalt SATA-poort 5. Dat geldt ook voor het tweede M.2-slot en SATA-poort 1. De SATA-poort 0 werkt daarentege­n niet meer als een PCIe-ssd in het tweede M.2slot wordt geplaatst.

De H470 Phantom Gaming 4 is het enige moederbord in onze test dat in het I/O-paneel een type A- en een type C-poort voor USB 3.2 Gen 2 heeft met een snelheid van 10 Gbit/s. De doorvoer voor lezen en schrijven kwam redelijk uit de bus met een snelheid van iets boven de 1 GB/s.

Ondanks de uitgebreid­ere mogelijkhe­den was het idle energiever­bruik van de Asrock met 19 watt iets lager dan de boards van Asus en Gigabyte. Met geactiveer­de C-States konden we dat terugbreng­en tot 15 watt. Hoewel de H470 Phantom Gaming 4 de vermogensl­imieten van de Core i9-10900K correct instelt, verbruikte het hele systeem bij pieken bijna 400 watt, wat wijst op relatief inefficiën­te converters.

zuinig in idle snelle USB 3.2 Gen 2 diagnostis­che leds

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands