C’t Magazine

Kingston DC1000M

-

De DC1000M van Kingston is een 2,5inch ssd met een hoogte van 15 millimeter. Hij is met zijn gewicht van 150 gram tamelijk zwaar voor een ssd. Aan de ventilatie­gaten aan de uiteindes valt af te leiden dat er aan de binnenzijd­e twee printplate­n zitten.

Met de letter M aan het einde van de typeaandui­ding geeft Kingston aan dat deze ssd geschikt is voor mixed gebruik: de ssd kan een schrijfvol­ume van 1,92 TB per dag aan (1 Drive Write Per Day, 1 DWPD) binnen de garantiepe­riode van vijf jaar, wat in zijn totaliteit uitkomt op 3,5 petabyte. Kingston bezit een klein aandeel van Kioxia’s flashgeheu­genfabriek en maakt gebruik van diens 3D TLC-flashgeheu­gen. het distribuer­en van de data wordt verzorgd door de Silicon Motion SM2270 enterprise-controller met 16 kanalen en een PCIe 3.0 x8-interface – maar met de U.2-verbinding kan hij slechts vier PCIelanes gebruiken.

Daarmee haalt de DC1000M al met al een leessnelhe­id van 3,1 GB/s en een schrijfsne­lheid van ongeveer 2,6 GB/s. Bij het lezen van willekeuri­ge adressen zakt de snelheid van de ssd na enkele seconden met 50.000 IOPS, maar desondanks weet hij uiteindeli­jk nog ongeveer 530.000 IOPS te bereiken. De ssd houdt die waarden continu in stand, ook als hij bijna volledig gevuld is – hij heeft tenslotte geen last van een vollopende SLC-cache.

Kingstons DC1000M is verkrijgba­ar voor ongeveer 425 euro.

snel lezen en schrijven permanent belastbaar hoog energiever­bruik

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands