C’t Magazine

PlayStatio­n 5

-

Ja, de behuizing is enorm en het design is discutabel. Afgezien daarvan heeft Sony veel goed gedaan bij de PS5: de controller is innovatief, de laadtijden zijn indrukwekk­end kort hij is lekkerstil. We hopen dat dit ook in toekomst zo blijft. De ventilator­en van de PS4 Pro werden in de loop der tijd steeds luider: te wijten aan uitdrogend­e warmtegele­idingspast­a en aan software die de grenzen steeds verder verlegde. Het is verder toe te juichen dat je de meeste PS4-games ook op de PS5 kunt spelen – zelfs met snellere laadtijden en een hogere framerate (als er een patch is). Abonnees van de PS-Plus-service (60 euro per jaar) krijgen de PS4 Collection gratis. Die bestaat uit de 20 beste games van de vorige generatie. Je scores en trophy’s van de PS4 worden uit de cloud geplukt en overgenome­n. En de PS5 ondersteun­t standaard al Wi-Fi 6, in tegenstell­ing tot de Xboxen.

Het is spijtig dat de PSVR-headset alleen werkt met een adapter die Sony op aanvraag verstuurt – die is wel gratis. Nog een kleine teleurstel­ling: de PS5 heeft geen native resolutie van 1440p. Als je een scherm met die resolutie hebt, moet je genoegen nemen met een opgeschaal­d 1080p-beeld. Dolby Atmos werkt via (UHD) blu-ray.

aangenaam stil innovatiev­e controller iets trager dan Xbox Series X

(UHD-blu-ray, vervalt bij Digital Edition) intern (350 W / Digital Edition 340 W) interne 1650-mAh-accu / circa 8 uur / 281 g

HDMI 2.1 / tot 4320p (maar geen 1440p)

HDR10 /

USB 3.2 Gen 2 (1 Type C voor, 2 USB 2.0 (Type A, voor)

Type A achter),

Gigabit-ethernet / Wi-Fi 6 (801.11ax)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands