C’t Magazine

Xbox Series S

-

Dat Microsoft, in tegenstell­ing tot Sony, zichzelf niet ziet als een klassieke hardwareve­rkoper blijkt uit het wat aparte concept achter de Xbox Series S. Op papier biedt die minder grafische power dan de drie jaar oude Xbox One X uit 2017 (4 vs. 6 teraflops), maar hij is wel duurder.

Bij Microsoft staat schijnbaar voorop dat de Series S geschikt is voor Xbox Games Pass (10 euro per maand) – in de toekomst moet er vooral geld verdiend worden met abonnement­sinkomsten. Dit blijkt ook uit het feit dat Microsoft geen exclusieve games voor de consoles aanbiedt, maar dat alle titels ook onder Windows draaien.

Als je echter niet op zoek bent naar 4K-resolutie en maximale grafische prestaties, is de Series S een kleine en stille console die je onopvallen­d in de kast zet. Op de lange termijn zou het apparaat een schadelijk effect kunnen hebben op de ontwikkeli­ng van games: multi-platformti­tels zullen in de toekomst ook rekening moeten blijven houden met de trage hardware van de Series S.

De beperkte ssd-opslag is bovendien vervelend: van de 512 GB zijn er slechts 364 GB bruikbaar. Dat is net genoeg voor maximaal drie games met de grootte van Red Dead Redemption 2.

klein en stil niet erg krachtig weinig opslagruim­te

(UHD-blu-ray) intern (315 W)

AA-batterij / circa 30 uur / 288 g

HDMI 2.1 / tot 4320p

HDR10, Dolby Vision / /

USB 3.1 (Type A, 1 voor, 2 achter)

Gigabit-ethernet / Wi-Fi 5 (801.11ac)

Xbox-Wireless-controller, HDMI-2.1-kabel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands