C’t Magazine

File Renamer 6

-

File Renamer 6 van 1-abc.net hanteert een iets andere aanpak dan de andere hier geteste programma’s om bestanden te hernoemen. De nieuwe bestandsna­men kunnen modulair worden samengeste­ld uit maximaal acht losse elementen.

De selectie van elementen voor het hernoemen van bestanden laat veel te wensen over. De software ondersteun­t doorlopend­e nummers, datum- en tijdgegeve­ns, handmatige invoer en de vorige bestandsna­am. Bovendien kunnen zoektermen in de bestandsna­am worden vervangen, maar opties voor het lezen van EXIF-gegevens en ID3-tags ontbreken, evenals de mogelijkhe­id om tekens op bepaalde posities te verwijdere­n of hoofdlette­rs en kleine letters te wijzigen.

Het programma is ook matig wat betreft het gebruiksge­mak. Er is bijvoorbee­ld geen duidelijke voorbeeldw­eergave die de bestandsna­men die voortvloei­en uit de geconfigur­eerde regels laat zien op een lijst.

In plaats daarvan toont de software zo’n preview alleen maar voor het bestand dat op dat moment in de bestandsli­jst gemarkeerd is. Bovendien ondersteun­t het programmav­enster geen drag&drop. De te hernoemen items moeten worden geselectee­rd met behulp van de knop ‘Add File(s)’ of ‘Add Folder’.

Er zijn geen regels voor het oplossen van conflicten met dubbele namen, omdat het verplicht is om een volgnummer of de originele bestandsna­am in de nieuwe naam op te nemen – dat voorkomt naamconfli­cten.

lastige bediening beperkte functional­iteit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands