C’t Magazine

Advanced Renamer

-

Advanced Renamer kan gratis worden gebruikt – zakelijk alleen om het te testen, privé kan dat permanent. Als je overtuigd bent van de kwaliteit van het programma, kun je de ontwikkela­ar steunen met een donatie van 20 euro en krijg je een permanente licentie voor al je eigen apparaten.

De software heeft veel mogelijkhe­den. Er zijn uitgebreid­e schema’s om een gedefiniee­rd aantal tekens of zelfs hele uitdrukkin­gen uit de bestandsna­men te verwijdere­n, om tekst te vervangen, om hoofdlette­rs en kleine letters te wijzigen of om naamcompon­enten die gescheiden zijn door scheidings­tekens, zoals streepjes, opnieuw te sorteren. Dat laatste is bijvoorbee­ld handig om namen als ‘Yesterday - The Beatles.mp3’ om te zetten naar het meer gangbare ‘The Beatles - Yesterday.mp3’. Een nogal bijzondere optie voor het hernoemen biedt de mogelijkhe­id om een tekstbesta­nd te laden: elke regel van de inhoud wordt dan gebruikt als bestandsna­am.

Om bestandsna­men samen te stellen, kun je verder verschille­nde soorten tags gebruiken, zoals de huidige tijd en datum, aanmaak- en wijzigings­datum en -tijd, gangbare foto-, video- en mp3tags, bestandsgr­ootte, checksums en gps-gegevens. Voor die laatste kun je ook het land, de provincie en de stad als platte tekst toevoegen. Als naamconfli­cten tot duplicaten zouden leiden, kan de software de bestanden overslaan of ze voorzien van vrij te kiezen tekens, opeenvolge­nde getallen of – bij foto’s – de honderdste­n van een seconde van de opnametijd.

enorm aantal functies veel bruikbare tags

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands