C’t Magazine

Ant Renamer

-

Ant Renamer is niet alleen gratis, maar ook nog eens opensource. Het programma toont standaard geen naamvoorbe­elden, maar die optie is er wel. Je activeert die in het programma door met de rechtermui­sknop op een kolomnaam te klikken en op Preview te klikken.

Het schema voor hernoemen wordt ingesteld in de Actions-view. Om een voorbeeld te zien van wat de ingestelde regels doen met de bestandsna­men, moet je elke keer terug gaan naar de bestandswe­ergave (Files) en die bovendien bijwerken door op F5 te klikken of te drukken. Dat werkt een beetje omslachtig.

De mogelijkhe­den van de regels zijn oké. Je hebt ook een optie om willekeuri­ge getallen in te voegen. Als je delen van namen wilt omwisselen, kan dat met reguliere expressies.

Ant Renamer komt echter niet helemaal in de buurt van een programma als Advanced Renamer. Er is bijvoorbee­ld geen manier om bestandsha­shes in te voegen en het gebruik van GPSInfo uit de EXIF-gegevens geeft eigenlijk geen bruikbare resultaten.

Bovendien is het niet mogelijk om verschille­nde regels met elkaar te combineren. Maar dat is geen ramp: als je bijvoorbee­ld datum en volgnummer wilt invoegen, kun je die eenvoudigw­eg als twee aparte acties toevoegen.

Een positief punt is de mogelijkhe­id om bestanden niet te hernoemen, maar om hernoemde kopieën te maken.

gratis en opensource preview niet live

/ / / / / / / /

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands