C’t Magazine

Flexible Renamer

-

Flexibele Renamer is volgens de gebruikeli­jke standaarde­n voor software een antieke creatie. Het is alweer een hele tijd geleden dat het gratis programma zijn laatste update kreeg, dat was namelijk in 2011.

Dat wil echter helemaal niet zeggen dat het daarom een slecht programma is. De mogelijkhe­den voor het opbouwen van de namen zijn vrij flexibel, hoewel de syntaxis voor complexe gevallen de nodige ervaring vereist. Het programma ondersteun­t ook reguliere expressies. Alleen speciale mogelijkhe­den zoals het gebruiken van GPS-gegevens ontbreken.

De software biedt in elk geval de mogelijkhe­id om de bestanden niet gewoon te hernoemen, maar ze op te slaan als hernoemde kopieën. Dat kan dan in dezelfde zijn, maar ook in een totaal andere map.

Er valt niet veel te klagen over het gebruiksge­mak met zowel een liveprevie­w als drag&drop. Bij de opties kun je bijvoorbee­ld kiezen of je de aanmaakdat­um of de datum van de laatste bestandsto­egang wilt gebruiken als tijdstempe­l.

Een aspect waarbij de hoge leeftijd van de software dan wel merkbaar is, is bij het gebruik van tags voor het hernoemen. Daar biedt het programma ook de mogelijkhe­id om documentke­nmerken te verwerken en bijvoorbee­ld het onderwerp of de auteur van Word-documenten in de naam te gebruiken. Maar dat werkt helaas alleen nog met DOC-bestanden en niet met het niuewe en nu veel meer gangbare DOCX-formaat.

gratis en erg flexibel nogal verouderd

/ / / / / / / /

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands