C’t Magazine

GoPro Hero 9 Black 5K-actioncam

-

De nieuwe GoPro hee een tweede display aan de voorkant naast de lens. Hij hee een 5K-resolutie en een automatisc­he horizoncom­pensatie.

Het vierkante frontdispl­ay is handig als je jezelf opneemt. Nieuw is ook de zogenaamde horizon-leveling, die het beeld altijd waterpas moet houden. Dit werkt bij selfie-opnamen geweldig, maar is eerder contraprod­uctief bij actieopnam­en. Daarbij moet je geen 5K-resolutie kiezen, want die is beperkt tot 30 beelden per seconde, wat uiteindeli­jk voor veel bewegingso­nscherpte zorgt. 4K biedt wel een maximum van 60 frames. Bij actieopnam­en hee de Hero 9 eigenlijk weinig voordelen ten opzichte van de Hero 8.

De accuduur met alles ingeschake­ld was 53 minuten – zonder wifi en met display in slaapstand haalden we bijna 1,5 uur – zij het niet achter elkaar. De camera hee nog steeds problemen met oververhit­ting en stopte soms al na 30 minuten met opnemen. De 5K-videoresol­utie is nuttig voor selfiemake­rs die met één opname nu meerdere socialemed­iakanalen kunnen verzorgen. De hogere resolutie biedt de optie om later de juiste uitsnede in liggend of staand formaat te kiezen. Dan is het meestal ook niet bijzonder dramatisch dat de Hero 9 slechts tot 30 beelden per seconde opneemt. Het display aan de voorzijde spreekt ook duidelijk voor de Hero 9 black als een selfiecame­ra.

goede 5K-sel e-opnames horizon leveling soms handig bij actieopnam­en nauwelijks beter

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands