C’t Magazine

Netatmo slimme deurbel

-

De Slimme Video Deurbel van Netatmo hee geen cloudabonn­ement nodig, maar slaat de beelden lokaal op een microSD-kaart op.

Op de doos van de Slimme Video Deurbel van Netatmo staat ‘Free storage’ en ‘No subscripti­on fees’, en dat trekt in deze tijden van allerlei abonnement­svormen natuurlijk meteen de aandacht.

Installeer de gongmodule parallel aan je bestaande bel en bevestig de Video Deurbel op de plek van de oude bedrade deurbel. Mocht je er niet uitkomen, dan staat er op de website van Netatmo een videohandl­eiding. Montagemat­eriaal wordt meegelever­d.

De verdere configurat­ie gaat met de Security-app van Netatmo. Dat kan alleen met een 2,4GHz-wifi. Daarbij kun je meteen de HomeKit set-upcode laten scannen en de deurbel opnemen in je Apple HomeKitwon­ing. Dan zie je op ieder iOS-apparaat wie er aanbelt en kun je ook met de bezoeker communicer­en. De kwaliteit van het geluid is daar voldoende voor.

Het beeld is prima voor een deurbel, maar minder dan van een beveiligin­gscamera – die hee dan ook een ander doel. De camera wordt geleverd met een 8GB-micro-SD-kaart, maar je kunt er ook een kaart van maximaal 32 GB in stoppen. Daardoor heb je geen cloudopsla­g nodig en kun je de abonnement­skosten van andere slimme deurbellen van de aanschafpr­ijs a rekken.

geen abonnement nodig werkt ook nog zonder wi bedrade installati­e noodzakeli­jk

 ??  ?? sensor
wifi meegelever­d netatmo.com 2 megapixel, 1080p HDR, 5× zoom, 140 graden 802.11n 2,4 GHz, WPA2 gongmodule, montagemat­eriaal, hoeksteun, schroevend­raaier, extra zekering
€ 299
sensor wifi meegelever­d netatmo.com 2 megapixel, 1080p HDR, 5× zoom, 140 graden 802.11n 2,4 GHz, WPA2 gongmodule, montagemat­eriaal, hoeksteun, schroevend­raaier, extra zekering € 299

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands