C’t Magazine

c’t lezers-awards 2020: de uitslag

- Noud van Kruysberge­n

De lezers van c’t zijn aan het eind van het jaar flink bezig geweest met stemmen op een groot aantal van de vorig jaar geteste producten. De winnaars zijn nu bekend.

Uit sommige reacties bleek dat we onze lezers aan het eind van 2020 geen groter plezier hadden kunnen doen dan ze de awards laten invullen. Voor sommigen bleek dat een mooie gelegenhei­d de oude nummers van c’t van het afgelopen jaar nog eens door te bladeren, terwijl anderen dankbaar gebruik maakten van de mogelijkhe­id om bij veel items door te kunnen klikken naar de betre ende review op onze website. De reacties waren in ieder geval dusdanig positief dat het duidelijk is dat een traditie geboren is. Degenen die deze keer nog hebben overgeslag­en krijgen aan het eind van dit jaar dan ook een herkansing.

We geven hier een overzicht van de top 5 van elke categorie met hun procentuel­e score. Bij sommige categorieë­n waren er duidelijke winnaars, bij andere waren de verschille­n kleiner. Bij de componente­n was de AMD Athlon 3000G-processor favoriet, terwijl bij de opslag de Synology DS420j er bovenuit stak. Bij de laptops en monitoren waren de verschille­n minder groot, maar bij de pc’s-categorie was de Raspberry Pi 4B 8 GB de grote winnaar. Bij multimedia ging de voorkeur uit naar de Nvidia Shield TV Pro, bij smarthome waren de GoPro Hero 8 en de Foscam FN7104W-B4 de favorieten.

In de categorie netwerken werden de AVM Fritzbox 6660, TPLink Deco P9 en Asus ZenWifi AX als beste beoordeeld. Bij de so ware ging de voorkeur, eigenlijk zoals verwacht, uit naar de gratis Windows Powertoys, gevolgd door Microso Flight Simulator 2020 en Photoshop Elements 2020. Bij de categorie varia waren de voorkeuren net zo gevarieerd als de items, maar de OnePlus 8T-smartphone kreeg daar uiteindeli­jk de meeste stemmen.

Natuurlijk willen we alle fabrikante­n en producente­n van harte felicitere­n met de behaalde resultaten. Zij mogen het logo c’t lezersawar­ds 2020 voeren. Maar bovenal willen we alle deelnemers bedanken voor hun inzet. De winnaars van de prijzen (QNAP TS653D NAS t.w.v. 780 euro, TP-Link AX6000 router t.w.v. 250 euro, Ezviz C3X outdoor wifi-camera t.w.v. 145 euro en iStorage datAshur BT encrypted usb-stick t.w.v. 80 euro) hebben inmiddels bericht gekregen en zullen hun prijzen binnenkort ontvangen.

Alle resultaten van de verschille­nde categorieë­n zijn na te lezen op www.ct.nl/lezersawar­ds2020.

“Een goede opfrissing van wat dit jaar is voorbij gekomen in c't”

“Super, graag elk jaar weer herhalen!”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands