C’t Magazine

Intel RealSense ID-module

-

Intel heeft de Realsense ID-module met diepte- en infraroods­ensoren uitgebrach­t voor biometrisc­he authentica­tie voor bijvoorbee­ld slimme deursloten of pinautomat­en of andere plekken waar authentica­tie via het gezicht een handige optie is. De module bevat twee chips: eentje is een standaard SoC die de data voor het apparaatje verwerkt, de andere is de secureelem­ent die zich alleen bezighoudt met alles wat met versleutel­ing (AES 256) te maken heeft.

De RealSense 3D-tech van Intel bestaat sinds 2014 en gebruikt camera’s om diepte te meten en zo gezichtsui­tdrukkinge­n op te pikken. Deze ID-module verpakt al die technologi­e in een pakket dat makkelijk is in te zetten in retail of andere scenario’s waar veilige toegang vereist is.

Er zit antispoofi­ng ingebouwd die pogingen blokkeert om toegang te krijgen door het gebruik van foto’s, video’s of maskers. Intel geeft aan dat de foutraArlo te op 1 op 1 miljoen ligt en de spoof acceptance rate ligt op 0,1 procent. Alle gezichtssc­ans worden lokaal verwerkt en versleutel­d. De module is iets groter dan 32 bij 62 bij 11 millimeter en sluit je via USB-C aan op een pc. Windows wordt ondersteun­d, maar Linux en Android laten nog even op zich wachten. De macOSonder­steuningss­tatus is onbekend. De module moet nog dit kwartaal uitkomen en 100 dollar gaan kosten. Hij is los en direct uit de doos bruikbaar. Via een SDK zijn eigen applicatie­s te maken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands