C’t Magazine

IMMORTALS FENYX RISING

> Ubisoft • vanaf € 40 • Windows, Xbox One en Series X/S, PS4/PS5, Switch

-

De actie-adventure Immortals Fenyx Rising stuurt je in een verhaal verteld door Prometheus op reis. De titaan Typhon wil de grenzen tussen zijn wereld (Tartaros) en de normale wereld verbreken om alles naar eigen hand te kunnen zetten. Op het moment dat jij op een verlaten strand van een onbekend eiland aanspoelt is iedereen in steen veranderd.

Tussen het puzzelen en vechten en verzamelen van goodies door wordt het verhaal verder verteld met een melige dosis humor. De open wereld met zeven regio’s is meteen helemaal beschikbaa­r om door te neuzen. De regio’s zijn gebaseerd op de Griekse goden. Via openingen in de grond reis je ook naar specifieke delen van Tartaros om uitdaginge­n af te ronden voor nieuwe spullen en nieuwe vaardighed­en.

De goden komen in het verhaal voorbij met een lading leuke dialogen en elke regio heeft een eigen sfeer gebaseerd op een god: van de groene heuvels en mooie bossen van Aphrodite tot de verschroei­de aarde en kale wereld met vestiginge­n van de oorlogsgod Ares. Hermes wipt ook af en toe voorbij tijdens je missies.

De wereld is uitgestrek­t en mooi en de Ubisoftgam­esaus is duidelijk aanwezig, onder andere met het beklimmen van hoge bergen om weer een stukje kaart ‘te ontsluiere­n’. Het puzzelen is niet ontzettend moeilijk, en begint op den duur toch wel wat als herhaalver­keer aan te voelen, maar dankzij de mooie looks en de humor werk je je daar zonder al te veel gemor doorheen. De vaardighed­en zijn erg uitgebreid en leuk uitgewerkt, zoals het om een bocht schieten van pijlen en combinatie­s voor je wapen naar keuze.

Doodgaan is geen ramp (althans op de normale instelling), dus je blijft lekker doorspelen en ontdekken. De gevechten zijn ook niet al te lastig, en hadden iets meer variatie mogen krijgen. De game wordt ondanks de kleine mankemente­n al snel een verslaving dankzij de mooie uitzichten, soepele gameplay en een leuk verhaal met de nodige humor.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands