C’t Magazine

Amazon Fire TV Stick

-

Amazon biedt in principe een breed assortimen­t aan Fire TV Sticks aan – ware het niet dat die niet officieel in de Benelux verkrijgba­ar zijn. Mocht je via een ander kanaal echter aan een apparaat kunnen komen, dan kosten ze tussen de 30 en 60 euro. De Fire TV Stick Lite biedt bijvoorbee­ld een goedkope toegang tot de wereld van het streamen voor wie HDresoluti­e en meerkanaal­sgeluid voldoende zijn. De Fire TV Stick (momenteel in de 3e generatie) voegt Dolby Atmos-geluid toe en met de afstandsbe­diening kun je bij verbonden tv’s het volume regelen – dat kan niet met de zeer basale afstandsbe­diening die bij de internatio­nale versie wordt geleverd.

Met de Fire TV Stick 4K kun je video’s in UHD bekijken. Een kleine domper: 3Dgeluid bij Netflix is ondanks alle aankondigi­ngen nog niet beschikbaa­r. Maar alle drie de sticks bieden HDRbeelden (met bijbehoren­de serviceabo­nnementen) – de 4Kstick ook in het dynamische Dolby Visionform­aat. De spraakassi­stent Alexa is ook geïntegree­rd, de microfoon zit in de afstandsbe­diening.

De Fire TV’s ondersteun­en de meeste bekende services, behalve Videoland, NPO Start en RTL XL. Via Amazon Prime is het mogelijk om Film1 als channel te gebruiken. De interface is toe aan een facelift, en hoewel die ook al is aangekondi­gd laat hij nog op zich wachten.

betaalbare instap

HDR-ondersteun­ing al met HD

4K-versie niet in Benelux

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands