C’t Magazine

Nvidia Shield TV

-

Met een prijs van ongeveer 160 euro is het apparaat dat ook bekend staat als Shield TV Tube de duurste speler in deze test. Dat er desondanks aardig wat kopers voor zijn, is vooral te danken aan zijn openheid: je kunt hem niet alleen gebruiken voor veel videostrea­mingdienst­en (inclusief Dolby Vision), maar ook om je eigen video’s af te spelen in de beste beeld en geluidskwa­liteit, bijvoorbee­ld van een NAS.

Dat wordt mogelijk gemaakt door de Kodi-software, die je zonder problemen via de Google Play Store kunt installere­n, in combinatie met een voorbeeldi­ge driveronde­rsteuning van Nvidia. De Shield ondersteun­de Dolby Atmos, DTS:X en Auro3D bij de test. Daarbij valt een beetje uit de toon dat de verversing­ssnelheid alleen maar vast kan worden ingesteld. Op tv’s die het verschil met de werkelijke verversing­ssnelheid niet kunnen compensere­n, zorgt dat voor lelijke haperingen bij het pannen. De ‘AIgeoptima­liseerde’ upscaler, die 720p- en 1080p-video’s met maximaal 30 beelden per seconde extrapolee­rt met een selecteerb­are bewerkings­graad tot 4Kresoluti­e, is een positief opvallende optie. Gameliefhe­bbers zullen bovendien blij zijn met de cloud-streamingd­ienst GeForce Now.

Nvidia heeft bij de voorganger van de Shield TV al bewezen tijd en aandacht aan het apparaat te blijven schenken en heeft in de loop der jaren voor talloze updates gezorgd.

met AI verbeterd beeld

hoogwaardi­ge afstandsbe­diening

duur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands