C’t Magazine

Xiaomi Mi TV Stick

-

De Mi TV Stick van Xiaomi, die met name bekend staan om hun smarthomeg­adgets en Redmismart­phones, heeft niet veel om het lijf. De stick en afstandsbe­diening zijn niet van zeer hoge kwaliteit, maar kosten dan ook niet veel. Des te verrassend­er dat de stick het installere­n zo eenvoudig maakt. De Googleapp herkent hem via bluetooth en krijgt alle informatie van de smartphone, waarop de stick zichzelf automatisc­h instelt. Hij neemt ook de inloggegev­ens van sommige diensten over, mits je die in je Googleprof­iel hebt opgeslagen. Dat bespaart je het vervelende geschuif met de afstandsbe­diening over het alfabet op het scherm.

De Mi TV Stick heeft speciale knoppen op de afstandsbe­diening voor Netflix en Amazon Prime, waarmee je die diensten rechtstree­ks kunt starten.

Bij de test had de stick de zwakste ontvangst op de 5GHzband. Waar de concurrent­ie nog een stabiele verbinding met de router hadden, moest de Xiaomi uitwijken naar de 2,4GHzband. Dat kan voor problemen zorgen als je omringd bent door veel draadloze netwerken. In Azië is er een 4Kversie van de stick verkrijgba­ar, die je in theorie zou kunnen importeren. Het is dan echter mogelijk dat niet alle aanwezige apps aangepast zijn voor de Nederlands­e markt, waardoor het kan zijn dat een dienst geen UHDbeeld biedt. De gebruikers­interface zal zeker profiteren van de snellere hardware.

betaalbare instap

zwak op de 5GHz-band

geen 4K

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands