C’t Magazine

Amazfit Neo

-

De Amazfit Neo wordt net als de Mi Band 5 geproducee­rd door Huami. De tracker ziet eruit als een digitaal horloge met een ouderwets segmentdis­play en wordt bediend door vier knoppen aan de zijkanten. Daarmee kun je stappen, hartslag of een stopwatch tonen. Het design is doordacht, maar je moet het doen zonder een groot display voor de gegevens, omdat die alleen worden getoond in een klein deel van het display boven de tijd. Dat heeft ook nadelige gevolgen voor de weergave van meldingen. In tegenstell­ing tot bij andere trackers wordt de inhoud van chatberich­ten daar niet getoond, je krijgt alleen een notificati­e dat er een bericht is.

De Amazfit Neo is het enige apparaat in deze test dat het zonder vibratiemo­tor doet en in plaats daarvan meldingen en alarmen akoestisch aankondigt. Het piepen klinkt net zo retro als je van zo’n horloge zou verwachten. Sporters moeten niet te veel verwachten van de Neo. Het activeren van de trackingfu­nctie voor een training is alleen mogelijk via de smartphone­app en momenteel zijn er slechts drie sportprogr­amma’s beschikbaa­r. Met zijn lange levensduur is de Neo daarentege­n een modieuze metgezel die de dagelijkse beweging en slaap vastlegt.

Het retro horloge is verkrijgba­ar in de kleuren zwart, donkergroe­n en rood. Naast de Neo biedt Amazfit nog vele andere fitnesstra­ckers in diverse uitvoering­en, waaronder modellen voor sporters met geïntegree­rde GPS.

lange accuduur always-on-display klassiek retro-design weinig sportprogr­amma’s

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands