C’t Magazine

Garmin Vivosmart 4

-

De Vivosmart 4 is een fitnesstra­cker met veel functies voor sportliefh­ebbers. Hij meet onder andere de beweging, de pols, de slaap en de zuurstofve­rzadiging in het bloed. De waarde Body Battery, die door Garmin zelf uitgevonde­n is, zet het (nachtelijk) herstel en de fysieke belasting gedurende de dag tegen elkaar af. Via hartslagva­riabilitei­t wordt ook het stressnive­au bepaald. De zuurstofsa­turatiemet­ing wordt ’s nachts tijdens de slaap uitgevoerd, maar kan ook handmatig worden gestart.

De Vivossmart biedt verschille­nde acitivityt­imers voor onder meer zwemmen, hardlopen, wandelen, krachttrai­ning en yoga. Voor meldingen over gesprekken en sms'jes kun je met trillingen worden gewaarschu­wd. De accuduur van 7 dagen is een van de lagere, en met GPS aan daalt dat tot zo'n 5 uur.

Het gebruiksge­mak heeft te lijden onder het kleine monochrome touchdispl­ay, maar met een beetje gewenning kun je je best oriënteren. In tegenstell­ing tot bij de meeste concurrent­en moeten kopers het zonder verwisselb­are polsbandje­s stellen. De Garmin Connect app synchronis­eert gegevens van meerdere apparaten – ideaal voor sporters die ook een GPShorloge en een fietscompu­ter van de fabrikant gebruiken.

De Vivosmart 4 is een relatief goedkope instap in de wereld van Garmin-apparaten. Naast de Vivosmart biedt Garmin vooral wearables in horlogeont­werp aan, afgestemd op de behoeften van onder andere fietsers, watersport­ers of golfers.

veel sportfunct­ies zuurstofsa­turatiemet­ing bediening is gefriemel klein display

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands