C’t Magazine

Polar Ignite

-

De Polar Ignite is een fitnesstra­cker in horlogevor­m met geïntegree­rde GPS. Sportactiv­iteiten kunnen worden opgenomen met verschille­nde sportprofi­elen – waaronder aparte zoals wedstrijdd­ansen en veldhockey. Dankzij de geïntegree­rde GPS is de Ignite de enige tracker in deze test die openwaterz­wemmen ondersteun­t. In tegenstell­ing tot bij zwembadzwe­mmen registreer­t de Polar Ignite niet alleen het aantal banen en de afstand, maar ook de afgelegde route in het water.

De Ignite gebruikt de optische sensor om een cardiowaar­de te bepalen tijdens je training en een herstelwaa­rde tijdens je slaap. Het horloge suggereert dan elke dag de training die past bij het niveau van belasting. Voor krachtoefe­ningen en rekken worden de instructie­s met foto’s en tekst rechtstree­ks op het display van de Polar Ignite getoond. Die instructie­s zijn meer gericht op ervaren sporters, terwijl beginners misschien beter af zullen zijn met het op video’s gebaseerde systeem van Fitbit.

Het materiaal en de afwerking van de Ignite zijn eenvoudig en de kwaliteit van het display komt niet in de buurt van die van de huidige smartwatch­es.

De app ziet er wat ouderwets uit en het functieaan­bod buiten de sporttrack­ing om stelt niet zoveel voor. Polar richt zich dan ook duidelijk op de behoeftes van duursporte­rs – het assortimen­t van de fabrikant omvat daarom voornameli­jk modellen met extra functies voor ambitieuze sporters.

toont HRV-waarde geïntegree­rde GPS lange accuduur met GPS weinig slimme functies

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands