C’t Magazine

Samsung Galaxy Fit 2

-

Als je de Galaxy Fit 2 voor het eerst inschakelt, dan valt meteen op dat het display erg helder is. Naast activiteit en slaap meet het apparaat ook stress. Oefeningen voor mindfulnes­s en ontspannin­g worden via de bijbehoren­de app aangeboden. Bovendien maken meer dan 100 sportprogr­amma’s het mogelijk om sportactiv­iteiten op te nemen. Tijdens zo’n opname neemt de accuduur af met ongeveer 5 procent per uur – ongebruike­lijk voor een tracker zonder GPS.

Het is een beetje omslachtig dat je verschille­nde apps moet installere­n om de Galaxy Fit 2 aan de praat te krijgen. Instellen doe je via de Wear app, metingen komen in Samsung Health en, afhankelij­k van de telefoon, moeten er extra apps worden geïnstalle­erd om meldingen te tonen (zoals de Galaxy Fit2 Plugin en Samsung Accessory Service voor een Huawei P30 Pro). Naast de eigen gezondheid­sapp Samsung Health worden slechts enkele andere apps en aanbieders ondersteun­d.

Een speciaal kenmerk van Samsung zijn de snelle reacties op berichten, die meteen in de meldingen op de Galaxy Fit 2 kunnen worden gekozen. Die functie is echter alleen beschikbaa­r voor Androidsma­rtphones, onder iOS zijn de meldingsfu­ncties beperkter.

Naast de Galaxy Fit 2 heeft Samsung de 20 euro kostende tracker Galaxy Fit e met monochroom-display in het programma, evenals diverse smartwatch­es met gezondheid­sfuncties.

helder, scherp display standaardr­eacties op Android beperkte compatibil­iteit meerdere apps nodig

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands