C’t Magazine

Xiaomi Mi Band 5

-

Xiaomi’s Mi Band is al jaren een van de populairst­e fitnesstra­ckers onder prijsbewus­te kopers. De vijfde generatie biedt een groot aantal functies die je verder alleen tegenkomt in duurdere wearables. De tracker is volledig configuree­rbaar. Als je energie wilt besparen, gebruik je de optische hartslagme­ting alleen tijdens het sporten en haal je zo een accuduur van 14 dagen. Voor nauwkeurig­ere gegevens wordt de optische sensor doorlopend geactiveer­d en zorgt voor een meer gedetaille­erde slaapanaly­se en een stressscor­e.

Fitnesslie­fhebbers kunnen de polsband gebruiken als een Bluetoothh­artslagsen­sor met hun fietscompu­ter of met een smartphone­app naar keuze. Naast meldingen tonen kan de muziek die op de smartphone wordt afgespeeld worden bediend en kan de camera getriggerd worden. Het display is een van de helderste en scherpste in deze test en scoort met scherpe kleuren. De lettertype­n en symbolen zijn echter relatief klein en vereisen wel een goed gezichtsve­rmogen.

Het opladen van de fitnesstra­cker is handig dankzij de magnetisch­e oplaadkabe­l. Helaas sluit de polsband niet honderd procent zeker, hij ging tijdens de test meerdere keren open. Als je vrienden hebt met een Mi Band, kun je daarmee een koppeling maken en je prestaties vergelijke­n. Momenteel zijn in Europa alleen de fitnesspol­sbandjes van Xiaomi verkrijgba­ar, maar de fabrikant biedt ook smartwatch­es.

goedkoop veel functies lange accuduur kleine weergave

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands