C’t Magazine

Withings ScanWatch

-

De ScanWatch volgt het beproefde Withingsco­ncept en integreert de functies van een fitnesstra­cker in een analoog horloge. Dit ambitieuze model meet niet alleen beweging, slaap en hartslag, maar biedt ook ECG, SpO2meting en hartritmem­eting. Net als de Apple Watch controleer­t hij de gegevens van de optische sensor regelmatig op tekenen van atriumfibr­illatie.

Als het gaat om het meten van zuurstofsa­turatie in het bloed is de ScanWatch op dit moment de enige wearable die is goedgekeur­d als medisch hulpmiddel. Net als bij de concurrent­en moet je je arm stil houden en is wat geduld nodig tot er een meetwaarde wordt geregistre­erd. Eventueel kunnen er ook tijdens je slaap metingen worden uitgevoerd om mogelijke ademhaling­sproblemen op te sporen. De accuduur is met 30 dagen best ruim, maar wordt aanzienlij­k korter als je je ademhaling ’s nachts laat controlere­n.

De ScanWatch overtuigde niet altijd met de nauwkeurig­heid van de hartslagme­ting. Vooral tijdens krachttrai­ning werden vaak verkeerde waarden getoond. Stappen worden daarentege­n met hoge nauwkeurig­heid gemeten. Als het gaat om slaapanaly­se, pretendeer­t Withings niet dat het onderschei­d kan maken tussen diepe en REMslaap.

Naast de ScanWatch biedt Withings nog meer fitnesstra­ckers, evenals slimme weegschale­n en bloeddrukm­eters, waarvan de meetwaarde­n in een enkele app terechtkom­en.

SpO2-meting medisch getest lange accuduur ECG-functie duur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands