C’t Magazine

Yamay SW336

-

Yamay is een van de vele merknamen waaronder er trackers van de Chinese fabrikant Shenzhen Do Intelligen­t Technology worden verkocht. Je kunt daarnaast onder meer ook Yonmig, Fitfort en Cheereki tegenkomen. Voor zover je zou kunnen spreken van de ‘echte’ naam van dit apparaat, is dat ID128 Color HM.

Deze tracker claimt dat hij de bloeddruk kan meten. Naast deze goedkope aanbieder werken ook bedrijven als Samsung en Aktiia aan het berekenen van de bloeddruk op basis van optische sensordata, maar gevalideer­de apparaten zijn in Europa nog niet beschikbaa­r.

De door ons gemeten waarden van deze Yamay-tracker zijn soms geloofwaar­dig, maar er zijn ook enorme uitschiete­rs. Als je je bloeddruk in de gaten wilt houden, moet je een convention­eel apparaat aanschaffe­n, dat sowieso nodig is voor het regelmatig­e kalibreren van de Yamay.

De Yamay biedt plausibele waarden voor stappen en slaap. Het scala aan functies is daarbij beperkt tot het meest noodzakeli­jke. Er kunnen in elk geval meldingen van de smartphone getoond worden.

De materiaalk­euze en de afwerking zijn zelfs voor het budgetsegm­ent ver onder het gemiddelde, terwijl er weinig te klagen valt over de bijbehoren­de VeryFitPro app. Het belangrijk­ste pluspunt van de Yamay is het gebruiksge­mak. Het is de enige tracker in de test die gebruikt kan worden zonder een account aan te hoeven maken.

eenvoudige bediening bruikbaar zonder account slechte afwerking weinig functies

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands