C’t Magazine

Apple Mail

-

Veel macOS-gebruikers hebben nog nooit een andere desktopcli­ent gezien dan Apple Mail. Geen wonder, want die standaard software biedt alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse post.

Naast IMAP kan het ook omgaan met Exchange, maar ook met meer speciale routes zoals Googles API. Het groeit met elke macOS-upgrade, maar helaas worden nuttige functies soms weggelaten, zoals de mogelijkhe­id om mailtempla­tes aan te maken. Beveiligin­gsupdates komen alleen met de updates van het besturings­systeem. De interface met zijn klassieke indeling in drie kolommen is nauwelijks te configurer­en. De conversati­egeschiede­nis geeft Apple Mail wat onduidelij­k weer.

Als er meerdere mailboxen zijn, wordt het vermoeiend omdat de applicatie ze allemaal in dezelfde kleur en met alle mappen van het eerste niveau weergeeft. De ‘slimme’ mappen, waarvoor de filtercrit­eria dynamisch kunnen worden ingesteld, zijn erg praktisch. Een lerend spamfilter vult server-side sorteren aan. Een aantal kleine punten zou Apple moeten verbeteren zoals opnieuw de mailtempla­tes invoeren. En het feit dat je automatisc­h nieuwe accounts opzet met POP3 in plaats van IMAP als je geen notities opneemt in de synchronis­atie, is op zijn minst vervelend. Vanuit het oogpunt van beveiligin­g en privacy is het vervelend dat Apple Mail alle externe elementen in mails standaard ongevraagd laadt.

integratie macOS goede zoekfuncti­e saai design

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands