C’t Magazine

Evolution

-

Evolution is alleen beschikbaa­r voor Linux. Het behoort tot de Gnome desktop, hoewel het niet wordt gebruikt in alle Linux-varianten met Gnome als de standaard desktop.

In Ubuntu bijvoorbee­ld, dat we in de test hebben gebruikt, wordt er vertrouwd op Thunderbir­d als de standaard mailclient. Evolution is veel meer dan een mailclient voor IMAP- en POPaccount­s (en een usenet-client); het bevat ook een agenda en contact-, notitieen taakbeheer en kan worden uitgebreid met plug-ins.

Met uitbreidin­gen kan Evolution ook dienen als een RSS-lezer en communicer­en met Exchange-servers. En als je wilt overschake­len vanuit de Outlook/ Exchange-wereld, zijn PST-bestanden te importeren met een andere extensie.

Bogofilter­s of SpamAssass­in kunnen worden gebruikt als spamfilter­s. Hoewel Evolution een breder scala aan functies heeft dan Thunderbir­d, maakt het een meer opgeruimde indruk. Via de knoppen linksonder is te schakelen tussen de programma-onderdelen. Als je Evolution alleen als mailclient wilt gebruiken, storen de andere functies niet veel. Praktisch: e-mails kunnen worden georganise­erd in virtuele mappen en voorzien worden van notities.

Er is echter geen follow-up of herinnerin­gsfunctie. Evolution doet het goed als het gaat om het waarborgen van je privacy. Het programma heeft geen fouten gemaakt tijdens de privacytes­t.

opgeruimde look uit te breiden met plug-ins veel meer dan een mailclient

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands