C’t Magazine

Bang & Olufsen Beosound Level

-

Bang & Olufsen brengt een modulair speakersys­teem uit. De Beosound Level zou dankzij zijn modulaire opbouw het langer moeten volhouden dan traditione­le speakers. Hij is samengeste­ld uit aluminium, hout en textiel en moet handig te onderhoude­n en repareren zijn. De accu is bijvoorbee­ld eenvoudig zelf te vervangen. De Level bevat B&O’s nieuwste streamingm­odule die in alle toekomstig­e homespeake­rs van het merk gestopt wordt. Via de so -touch-knoppen zet je je favoriete nummer of radiostati­on aan.

Dankzij een nabijheids­sensor licht de Level op als je erbij in de buurt komt en dimt hij als je weer van hem wegloopt. De Level hee vijf drivers ingebouwd: twee woofers van 4 inch, een fullrange driver van 2 inch en twee tweeters van 0,8 inch. De speaker ondersteun­t naast bluetooth en Chromecast ook Apples Airplay 2, Spotify Connect en optioneel stemcomman­do’s via Google Assistant.

De speaker bevat volgens Bang & Olufsen chips met voldoende rekenkrach­t om ook in de toekomst nog updates aan te kunnen. Mocht de module toch verouderen, dan is het (betaald) mogelijk om naar een recenter model over te gaan, mits het oude model ingeleverd wordt. De Level houdt het maximaal 16 uur uit op de accu, maar als je hem op maximaal volume zet (105 watt muziekverm­ogen) haalt hij maar 4 uur. Laden gebeurt via een aluminium puck die je op de achterkant van de speaker klikt.

Hij is staand, liggend en aan de muur hangend te gebruiken en stemt zijn geluidswee­rgave af op hoe hij is geposition­eerd. Hij hee een IP54-rating en kan daarmee tegen stof en spattend water. De Level maakt je 1250 euro armer, de bracket om hem aan de muur te hangen kost 100 euro.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands