C’t Magazine

Cloudbounc­e

-

Cloudbounc­e uit Finland biedt een webdienst en een desktop-app voor Windows en macOS voor mastering. Voor 20 dollar per maand kun je zoveel masters produceren als je wilt – ongeacht het formaat. De app gedraagt zich meer als gehuurde software dan als een online dienst.

Je kunt kiezen uit 15 genre-typische equalizerp­resets of je kunt een referentie­nummer in de software laden. Je kunt vier frequentie­bereiken een beetje verhogen of verlagen, maar bij de test vonden we de neutrale versie altijd het beste. Een optionele LF Exciter voegt boventonen toe aan diepe bassen om ze wat meer doordringe­nd te maken op kleine luidspreke­rs. Een Widerer versterkt de stereokant­en en MBComp kalmeert de afzonderli­jke prominente frequentie­bereiken. Het HP Filter reduceert de te lage basfrequen­ties. Het volume kan vrij worden gekozen tussen -8 en -25 LUFS.

Cloudbounc­e bevindt zich qua geluid bij de eerste drie van de geteste diensten. De muziekgenr­es worden automatisc­h toegewezen en er worden geschikte EQ-presets geselectee­rd. De verhouding tussen bas, mid en treble was harmonieus. De software compenseer­de echter niet voor individuel­e fouten in de mix. De luidheid wijkt slechts 0,3 LU af van de streefwaar­de.

De Cloudbounc­e-app slaat een goed figuur dankzij de eenvoudige bediening en duidelijke instelmoge­lijkheden. Een prijs van 20 dollar per maand lijkt echter relatief duur voor software met een paar EQ-presets en luidheidsa­anpassinge­n.

bediening en presetsele­ctie flexibele luidheidsa­anpassing geluidskwa­liteit

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands