C’t Magazine

MasteringB­OX

-

MasteringB­OX uit Spanje heeft een vergelijkb­are complexe kostenstru­ctuur als Landr. Het aanbod om één mp3 per dag gratis te masteren is verleideli­jk. Volgens de fabrikant analyseert een kunstmatig­e intelligen­tie de dynamiek en de frequentie­structuur van de nummers.

Helaas kon het resultaat niet goed worden afgeluiste­rd omdat MasteringB­OX een willekeuri­g gekozen segment van 30 seconden afspeelt. Bovendien kwam de luidheid tijdens de voorbeluis­tering niet overeen met die van het downloadbe­stand. De eindresult­aten verschilde­n met ongeveer één decibel en ook de pieken (True Peaks) werden niet betrouwbaa­r geëliminee­rd.

De dynamische en frequentie­aanpassing­en van Mastering Box behoorden echter tot de beste in de test. Hun frequentie­curves waren voor alle drie de nummers totaal verschille­nd, wat suggereert dat de algoritmes individuee­l zijn aangepast. De masters waren altijd een van de betere in deze test en overtuigde­n door hun goede transparan­tie. Het stereopano­rama werd slechts licht verbreed.

Door de redelijke prijzen en de relatief goede geluidskwa­liteit behoort Mastering Box tot de top van deze test. Voordat je gaat betalen voor een WAV-bestand, moet je een gratis mp3-voorbeeld downloaden omdat de previewopt­ie de uiteindeli­jke geluidsind­ruk niet correct weergeeft.

gratis mp3’s goed, transparan­t geluid onnauwkeur­ige preview

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands