C’t Magazine

Content-creation, productief multitaske­n en gaming

-

De laptops van Asus bieden voor elk wat wils: met een ZenBook kun je overal je creativite­it kwijt, terwijl de ExpertBook zakelijke gebruikers altijd mobiel houdt. De ROG Flow X13 tover je met een XG Mobile om tot een mobiele gameplek, de TUF Dash F15 barst van de performanc­e met hoge framerates. De Zephyrus Duo SE is ideaal om te gamen, streamen of om content te creëren.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

De Asus ZenBook pro Duo 15 OLED is een krachtige 15”-laptop met de kantelbare Asus ScreenPad Plus. Dit tweede scherm met 4K-resolutie en touch op volledige breedte zorgt samen met het main 4K-display voor prettig en ergonomisc­h multitaski­ng. In de laptop zit een Intel Core i9 en Nvidia GeForce RTX 3070, en hij is gevalideer­d als Nvidia Studio laptop: een uitstekend werkpaard voor veeleisend­e videobewer­king en 3D-animatie. De ZenBook Pro Duo hee twee Thunderbol­t 3 USB-C-poorten en een HDMI 2.1-poort. Met de nieuwste Wi-Fi 6-variant ga je razendsnel het internet op. De laptop hee een snelle 1TB-NVMe-ssd en 32 GB aan DDR4-RAM. Het oledscherm met HDR biedt krachtige kleuren (100% DCI-P3) en diepe zwarttinte­n en hee een Vesa DisplayHDR True Black 500-certificer­ing. De ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED zal later dit jaar verkrijgba­ar zijn.

ASUS ZenBook Duo 14 – UX482

De ZenBook Duo 14 combineert een krachtige performanc­e met een slank profiel van nog geen 17 mm en gewicht van 1,6 kilo. De rekenkrach­t wordt geregeld door een Intel Core-cpu uit de 11e generatie en Intel Iris Xe-graphics of optioneel een Nvidia GeForce MX450. De laptop is gebaseerd op Intel Evo, wat staat voor hoge performanc­e, supersnel kunnen ontwaken, een snel Wi-Fi 6, Thunderbol­t 4 (snelheden tot 40 Gbit/s), een zeer ruime accuduur (tot 17 uur) en dunne randen om de schermen. Naast twee keer USB-C (Thunderbol­t 4) hee de laptop een HDMI-poort, USB 3.2 Gen1 type A, een audiojack en een microSD-kaartlezer. De bandbreedt­e van Thunderbol­t 4 maakt het mogelijk om een 8K-scherm of twee 4K-schermen aan te sluiten. Het display biedt 100% dekking van het RGB-spectrum. Nu verkrijgba­ar!

ASUS ExpertBook B9 (B9400)

De ExpertBook B9 is de lichtste zakelijke 14”-laptop met een gewicht van slechts 880 gram bij het model met 33 Wh-accu. Het model met 66Wh-accu weegt maar net een paar gram meer dan een kilo. Maar de uitrusting is verre van lichtgewic­ht: Intels 11e generatieC­ore i7- cpu’s, maximaal 32 GB geheugen, tot 20 uur accuduur en de optie om RAID 0 of RAID 1 te gebruiken bij twee ingebouwde ssd’s voor meer veiligheid voor je data. De laptop voldoet aan de veeleisend­e militaire teststanda­ard, MIL-STD 810H zodat hij prima bestand is tegen het dagelijks heen en weer sleuren en onderweg gebruiken. De B9 biedt verder het Intel vPro-platform voor gegevensbe­veiliging en een eenvoudig beheer op afstand, plus optionele Trusted Platform Module. Biometrisc­h inloggen is ook aanwezig.

ASUS Tuf Dash F15

De TUF Dash F15 is een superslank­e gaminglapt­op van 2 kilo ‘zwaar’, die toch makkelijk is mee te nemen: ideaal voor onderweg of waar dan ook in huis. Een 11e generatie Intel Core i7-processor en een GeForce RTX 3060 of 3070 voor de grafische rekentaken bieden genoeg rekenpower voor het serieuze gamewerk. Je kunt kiezen uit een 512GB-ssd of 1TB-variant (NVMe). Je voice-chat is glashelder dankzij de two-way AI noise-cancellati­on-technologi­e die een breed scala aan ongewenste achtergron­dgeluiden verwijdert. Het matte IPS-scherm hee een refreshrat­e van 144 Hz (full-hd), 165 Hz (WQHD) of zelfs 240 Hz (full-hd) met adaptive-sync voor vloeiend beeld. Als je nog extra hardware wilt aansluiten (zoals een dock), kan dat via de Thunderbol­t 4 USB-C-poort. Verder hee de laptop 3 USB 3.2 Gen 1 type A -poorten, audiocombo­jack, HDMI 2.0-poort en netwerkpoo­rt. Zelf upgraden? Aan het makkelijk kunnen vervangen (of toevoegen) van een ssd en geheugen is ook gedacht.

ROG Flow X13 & XG Mobile

De ROG Flow X13 is een 2-in-1 convertibl­e laptop met 360 graden scharnier en Ryzen 9-cpu en Nvidia GeForce GTX 1650 voor verschille­nde doeleinden. De standaard laptopmodu­s is perfect voor gaming en multitaske­n, terwijl de tabletmodu­s prettig werkt voor het swipen door content, tekenen en het maken van notities. De behuizing is slechts 15,8 millimeter dik, de laptop weegt maar 1,3 kilo. De buitenkant is vormgegeve­n met textuur en grip die geen vingerafdr­ukken achterlaat. De Flow 13 is perfect te combineren met de XG Mobile: een extern gpu-dock met maximaal een GeForce RTX 3080. Zo heb je compacte performanc­e onder handbereik, met een zeer goede draagbaarh­eid plus de connectivi­teit van een desktop.

ROG Zephyrus DUO 15 SE

Met de ROG Zephyrus Duo 15 introducee­rde ROG de allereerst­e gaminglapt­op met ScreenPad Plus, het tweede scherm dat multitaske­n eenvoudig maakt en naadloos samenwerkt met geoptimali­seerde games en apps. Nu is er een opvolger verkrijgba­ar: de ROG Zephyrus Duo 15 SE. Er zijn op verschille­nde punten verbeterin­gen doorgevoer­d, waaronder next-gen hardware in de vorm van een Nvidia GeForce RTX 3080 grafische kaart en een AMD Ryzen 9 5900HX. Het IPS-beeldscher­m combineert een mooie set specificat­ies: een 4K-resolutie, een refreshrat­e van 120 Hz (met een 3 ms responstij­d) en het panel voldoet 100% aan het Adobe RGB-spectrum. Dankzij de hoge refreshrat­e en Pantone-gevalideer­de kleurweerg­ave is de Zephyrus Duo SE niet alleen geschikt voor een potje gamen, maar is hij ook zeer geschikt voor streamen en content creation.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands