C’t Magazine

Cooler Master SK622 60% toetsenbor­d

-

Cooler Master biedt met de SK622 een compact mechanisch keyboard met low profile toetsen, RGB-verlichtin­g en naar keuze draadloos via bluetooth of bedraad via USB-C te gebruiken. Je neemt hem makkelijk mee en hij neemt bijzonder weinig ruimte in op je werkplek.

Het uitpakken van de Cooler Master SK622 levert een ukkie van een toetsenbor­d op. Het toetsenbor­d hee namelijk een 60%-formaat, waarbij vooral de zeer korte Shi aan de rechterkan­t opvalt en gewenning nodig hee . Vrijwel direct naast de toetsen houdt de behuizing al op. De F-toetsenrij ontbreekt bijvoorbee­ld ook, maar is beschikbaa­r via de functietoe­tsen. Je krijgt er een keycap-puller en USB-C naar type A-kabel bijgelever­d, plus een opbergzakj­e.

Vergeleken met de SK621, die commentaar kreeg vanwege de zeer platte toetsen, hebben de keycaps van de SK622 een fijne naar achteren aflopende vorm waar je vingers relaxed op liggen tijdens het tikken. De SK622 ziet er netjes afgewerkt uit.

Als je wilt kun je nog twee poten onderop uitklappen. Links op de behuizing zit de schakelaar om naar de draadloze modus om te schakelen. Je kunt tot drie bluetootha­pparaten koppelen, waar je met een druk op een sneltoetsc­ombinatie makkelijk tussen wisselt.

Het toetsenbor­d is compatibel met vrijwel elk modern OS en apparaat. Voor het instellen van de verlichtin­g is so ware geen verplichti­ng: op het toetsenbor­d zelf is via toetscombi­naties de RGB-verlichtin­g naar eigen smaak in te stellen, of een setje macro’s te programmer­en. Voor het wisselen tussen macOS en Windows is ook een sneltoets vastgelegd. De MasterPlus+-so ware van Cooler Master is alleen beschikbaa­r voor Windows. Een led op de Capslock-toets gee aan wanneer het toetsenbor­d volgeladen is en in de bluetooth-modus is gezet.

We konden nergens een accuduur vinden, maar een aantal dagen fulltime typen met de verlichtin­g op matig hield hij in ieder geval vol.

De low-profile red switches van het testexempl­aar hadden een lichte aanslag met een prettig (geen luid) geluid. En we hoorden geen hinderlijk­e metalen pling binnenin de behuizing bij het fanatiek doortikken.

Door zijn formaat is het toetsenbor­d geschikt om overal mee naartoe te nemen. De maten zijn ook handig voor mensen die de voorkeur geven aan een compacter formaat vanwege de ergonomie bij het gamen. Je muis hoe niet ver naar rechts (of links) te liggen, wat meer ontspannen werkt voor je arm en schouder.

Maar dit compacte toetsenbor­d is ook handig als je niet zoveel werkruimte beschikbaa­r hebt, maar wel houdt van mechanisch­e switches. Het toetsenbor­d is te krijgen in twee kleurstell­ingen: spacegray of silverwhit­e.

 ??  ?? microcontr­oller 32-bit ARM Cortex M0 switch-opties low profile red (getest), blue of brown
accu 4000 mAh
afmetingen, gewicht 29,3 × 10,3 × 3,0 cm, 446 gr bedraad / draadloos USB-C (N-key rollover), Bluetooth 4.0 (6-key rollover) coolermast­er.com € 130
microcontr­oller 32-bit ARM Cortex M0 switch-opties low profile red (getest), blue of brown accu 4000 mAh afmetingen, gewicht 29,3 × 10,3 × 3,0 cm, 446 gr bedraad / draadloos USB-C (N-key rollover), Bluetooth 4.0 (6-key rollover) coolermast­er.com € 130
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands