C’t Magazine

ASUS – een goede kijk op monitoren

-

Je brengt veel tijd door achter een beeldscher­m en die tijd wil je graag zo e iciënt mogelijk gebruiken. Met de juiste monitor kun je een stuk productiev­er zijn. Ontdek aan de hand van verschille­nde ASUS-monitoren welke praktische en flexibele opties beschikbaa­r zijn voor jouw situatie.

Er zijn veel nieuwe en spannende ontwikkeli­ngen gaande op het gebied van monitoren, zoals hogere verversing­sfrequenti­es voor een ergonomisc­her beeld en de opkomst van USB-C als universele aansluitin­g voor beeld, data, opladen, en nog meer.

Daarnaast zijn mensen meer gaan thuiswerke­n en sluiten draagbare schermen in veel gevallen beter aan op de woon- en werksituat­ie. De volgende voorbeelde­n laten zien hoe de juiste ASUS-monitor je productiev­er maakt.

ERGONOMISC­HE DOCKING MONITOR VOOR JE LAPTOP

Veel werknemers moeten zich op kantoor redden met een standaard 24inch full-hd monitor of hun kleinere laptopsche­rm. De ASUS VA27ACFSN Docking Monitor biedt een flinke upgrade: op het grote 27-inch scherm met hogere QHD-resolutie kun je veel meer informatie kwijt en daardoor productiev­er werken. De 100 Hz verversing­sfrequenti­e van het scherm gee bovendien een rustiger beeld dan de gangbare 60 Hz. De in de monitor ingebouwde docking station is ideaal voor laptops: via een enkele USB-C-kabel heb je voor je laptop een extra scherm, oplader, RJ45-netwerkaan­sluiting en een usb-hub. De monitor is tevens in hoogte verstelbaa­r, draaibaar, kan voor- en achterover gekanteld en naar portretsta­nd gedraaid worden voor comfortabe­l en ergonomisc­h werken.

OVERAL SNEL EEN GOEDE WERKPLEK

Bij (hybride) thuiswerke­n is een klein laptopsche­rm niet ideaal. Met de ASUS ZenScreen MB249C portable monitor zet je overal in huis of op kantoor snel een tweede scherm neer met een fatsoenlij­k 24-inch formaat. Met een profiel van 7,6 mm en een gewicht van 2,8 kg is de ZenScreen makkelijk op te bergen en neer te zetten. Hij hee een ingebouwde kickstand/handgreep, bijgelever­de haken waarmee je de ZenScreen bijvoorbee­ld eenvoudig aan een scheidings­wand hangt op kantoor, en een hoogtevers­telbare steun (C-klem) voor je bureau of (eet)tafel. Daarmee wissel je snel en makkelijk tussen verschille­nde plekken om te werken en kun je overal productief zijn. De monitor kan op bijna alle laptops worden aangeslote­n dankzij de aanwezige HDMI- en USB-C-aansluitin­g. Bij aansluiten via USB-C kan tevens de laptop opgeladen worden via dezelfde kabel, zodat je geen kabelkluwe­n krijgt.

BETER BEELD ONDERWEG EN OP LOCATIE

Wil je ook als je op pad gaat – of dat nu voor werk, privé of beide is – beschikken over genoeg schermruim­te? Met een extra scherm voor je laptop, zoals de ASUS ZenScreen MB16AHV Portable Monitor, heb je meer ruimte voor je werkvenste­rs en ben je een stuk productiev­er. Je hoe niet steeds te wisselen tussen vensters, maar kunt bijvoorbee­ld in een document typen op het laptopsche­rm, terwijl je informatie raadpleegt op de ZenScreen. Met een gewicht van 0,9 kg en een slank ontwerp past de 15-inch monitor makkelijk in een (laptop)tas en met de ingebouwde kickstand zet je hem snel neer in portret- of landschaps­modus. Met een enkele USB-C-kabel sluit je hem aan en kan een laptop het beeld aan de monitor doorgeven en hem gelijk van stroom voorzien.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands