Foodies

Geblakerde snijbonen met smokey aioli

-

Bereidings­tijd: ca. 25 min. Per portie: ca. 381 kcal 4 g eiwit 36 g vet 4 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 4 personen 1 citroen 1 teentje knoflook 1 eidooier ¼ tl zout 60 ml goede olijfolie 60 ml + 2 el zonnebloem­olie 800 g snijbonen zwarte peper cayennepep­er

1 Steek de barbecue aan en laat de kooltjes smeulen. Prik de citroen aan 1 kant in en leg hem met de ingeprikte kant naar boven in de kolen. Blaker de onderkant van de citroen zwart. Haal hem uit de kolen en laat hem afkoelen. Snijd de citroen doormidden en pers hem uit.

2 Pel de knoflook en rasp hem fijn. Meng de eidooier met de knoflook, het zout en 2 tl citroensap. Klop met een garde geleidelij­k aan de olijfolie en 60 ml zonnebloem­olie erdoorheen – begin met druppels en voeg als de mayonaise bindt de olie in een straal toe. Breng de aioli op smaak met peper, cayennepep­er en citroensap.

3 Maak de snijbonen schoon en maak ze goed droog. Meng ze met 2 el zonnebloem­olie. Gril de bonen aan beide zijden op de barbecue of direct in de kolen tot ze donker zijn geblakerd, tegen het zwart aan. Serveer de snijbonen met de smokey aioli. De smokey touch van de snijbonen komt ook terug in de aioli met geblakerde citroen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands