Foodies

Geblakerde radijsjes met kruidenzou­t

-

Bereidings­tijd: ca. 20 min. Per portie: ca. 357 kcal 4 g eiwit 36 g vet 4 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 4 personen ½ citroen (biologisch) 8 takjes oregano 5 takjes tijm 2 el komijnzaad 2 el sesamzaad 50 g grof zeezout (bijv. fleur de sel) 2 bosjes radijsjes 1 el olie 100 ml goede olijfolie vijzel

1 Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Was de oregano en de tijm en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster het komijnzaad en het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Stamp in een vijzel de kruiden, het komijnzaad en het sesamzaad met het zout fijn en bewaar in een afgesloten pot.

2 Maak de radijsjes schoon. Meng ze met ca. 1 el olie. Blaker de radijsjes aan 1 kant op de barbecue donker, tegen het zwarte aan. Laat de andere kant ongeblaker­d. Serveer de radijsjes met een kommetje goede olijfolie en het kruidenzou­t om te dippen. Door radijsjes maar aan een kant te blakeren, is de groente aan de ene kant knapperig en aan de andere kant geroosterd. Die verschille­nde texturen maken er een spannend gerecht van.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands