Es­ca­be­che

Foodies - - WILLEMS KOOKSCHOOL -

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. + wacht­tijd Per por­tie: ca. 255 kcal 27 g ei­wit 14 g vet 5 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 1 ui 4 teen­tjes knof­look 1 ro­de pa­pri­ka 1 ge­le pa­pri­ka 1 ro­de pe­per 4 vis­fi­lets met huid (bijv. do­ra­de) 1 el bloem 3 el olie 100 ml wit­te wijn 50 ml ci­der­azijn 1 tl zwar­te­pe­per­kor­rels 3 lau­rier­blaad­jes 1 tl ven­kel­zaad

Tra­di­ti­o­neel is es­ca­be­che een ont­bijt­ge­recht dat in Zuid-Ame­ri­kaan­se, Proven­çaal­se en Azi­a­ti­sche lan­den is te­rug te vin­den. Het ma­ri­ne­ren in azijn zorgt er­voor dat de vis lan­ger houd­baar wordt. Al draait het te­gen­woor­dig na­tuur­lijk voor­al om de heer­lij­ke smaak en tex­tuur die de vis er­van krijgt…

1 Pel de ui en snijd hem in rin­gen. Pel de teen­tjes knof­look en snijd ze in plak­jes. Hal­veer de pa­pri­ka’s en ver­wij­der de zaad­lijs­ten. Was de pa­pri­ka’s en snijd het vrucht­vlees in reep­jes. Was de ro­de pe­per en snijd hem in rin­ge­tjes.

2 Wen­tel de vis­fi­lets met de huid­zij­de in de bloem. Ver­hit de olie in een rui­me koe­ken­pan op mid­del­hoog vuur en bak de vis­fi­lets 3-4 mi­nu­ten (af­han­ke­lijk van de dik­te) op de huid­zij­de. Neem de fi­lets uit de pan en leg ze in een rui­me schaal.

3 Bak de ui, de knof­look, de pa­pri­ka en de ro­de pe­per ca. 5 mi­nu­ten in het ove­ri­ge bak­vet in de pan op mid­del­hoog vuur. Blus af met de wijn en kook ca. 1 mi­nuut in. Voeg de ci­der­azijn, de pe­per­kor­rels, de lau­rier­blaad­jes en het ven­kel­zaad toe. Roer goed door en schenk het meng­sel over de vis. Dek de schaal af, laat vol­le­dig af­koe­len en ma­ri­neer de vis ca. 24 uur in de koel­kast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.