ZUCCA IN AGRODOLCE

Foodies - - BOEK -

Dit is een echt lek­ker zoet­zuur hap­je, dat je kunt eten bij war­me ge­rech­ten, maar ook zo kunt ser­ve­ren, als klei­ne an­ti­pas­to of on­der­deel van een uit­ge­brei­de­re an­ti­pas­to. De zoe­te smaak van de pom­poen sa­men met het enigs­zins zu­re van de azijn maakt het heel aan­trek­ke­lijk.

In­gre­di­ën­ten voor 4-6 per­so­nen 750 g geel­oran­je pom­poen, met schil bloem, voor het be­stui­ven olijf­olie, voor het bak­ken 6 gro­te ver­se sa­lie­bla­de­ren 1 tl ro­ze­ma­rijn­naal­den 50 ml bal­sa­mi­coa­zijn 2 te­nen knof­look, ge­peld en

fijn ge­hakt zout en vers­ge­ma­len zwar­te pe­per

1 Schil de pom­poen. Snij hem eerst in stuk­ken van 10 cm en dan in dun­ne plak­ken. Be­stuif die met bloem. Doe een laag van 1 cm olijf­olie in een mid­del­gro­te koe­ken­pan. Zet de warm­te­bron op mid­del­hoog. Bak de plak­ken pom­poen tot ze aan bei­de kan­ten goud­geel zijn. Laat uit­lek­ken op keu­ken­pa­pier. 2 Leg de plak­ken pom­poen in la­gen in een ste­nen schaal, met de sa­lie­bla­de­ren en ro­ze­ma­rijn­naal­den er­tus­sen ge­strooid. Doe de azijn in een pan­ne­tje, sa­men met de knof­look en wat zout en pe­per. Breng kort aan de kook. 3 Giet de he­te azijn over de la­gen pom­poen in de schaal. Laat voor het ser­ve­ren een paar uur staan, zo­dat de sma­ken zich kun­nen ver­men­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.