Aard­bei­cruf­fins

Foodies - - 3X AARDBEI -

Be­rei­dings­tijd: ca. 40 min. Per stuk: ca. 261 kcal 5 g ei­wit 15 g vet 26 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 6 stuks

1 el zach­te bo­ter ka­neel­poe­der 6 tl sui­ker 1 blik crois­sant­deeg voor 6 crois­sants, koe­ling 2 el cus­tard van cus­tard­poe­der 125 g aard­bei­en schoon­ge­maakt, in plak­jes poe­der­sui­ker mu nvorm

1 Vet 6 hol­tes van een mu nvorm roy­aal in met de bo­ter. Meng ½ tl ka­neel­poe­der met de sui­ker. Schep 1 tl ka­neel­sui­ker in el­ke hol­te en draai met de vorm om de hol­tes met de sui­ker te be­dek­ken. Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C).

2 Rol het deeg uit en ver­deel het in 3 recht­hoe­ken (laat steeds 2 drie­hoe­ken aan el­kaar). Snijd de recht­hoe­ken in de leng­te door­mid­den, zo­dat je 6 smal­le re­pen krijgt.

3 Be­strijk 1 reep deeg met een dun laag­je cus­tard, maar laat aan een lan­ge zij­de 1 cm deeg vrij. Ver­deel van de plak­jes aard­bei over de cus­tard en laat ze iets over de rand uit­ste­ken. Be­strooi de aard­bei­en met een snu e ka­neel­poe­der. Rol het deeg van­af een kor­te zij­de op en knijp daar­bij de vrije deeg­rand van de lan­ge zij­de sa­men tot een bo­dem.

4 Zet het rol­le­tje met de bo­dem naar be­ne­den in een mu nhol­te en maak op de­zelf­de ma­nier de ove­ri­ge cru ns. Bak 15-20 mi­nu­ten in de oven tot ze ge­re­zen en mooi goud­bruin zijn. Ser­veer be­strooid met poe­der­sui­ker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.