IJs­wa­fels met aard­bei

Foodies - - 3X AARDBEI -

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. + wacht­tijd Per stuk: ca. 326 kcal 5 g ei­wit 19 g vet 34 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 10 stuks

1 l va­nil­le­room­ijs 200 g aard­bei­en schoon­ge­maakt en grof­ge­hakt 20 ron­de bis­cuits 7 g ge­vries­droog­de aard­bei­en keu­ken­ma­chi­ne vier­kan­te bak­vorm (22 cm Ø) bak­pa­pier

1 Schep het ijs in een keu­ken­ma­chi­ne en voeg de ver­se aard­bei­en toe. Meng met de pul­se­knop tot de aard­bei­en goed door het ijs ver­deeld zijn, deels ge­pu­reerd en deels nog in stuk­jes.

2 Be­kleed de vier­kan­te bak­vorm met bak­pa­pier en ver­deel het ijs er ge­lijk­ma­tig over. Leg een vel bak­pa­pier op het ijs en strijk het op­per­vlak zo glad mo­ge­lijk. Zet ca. 2 uur of een nacht in de diep­vries om op te la­ten stij­ven.

3 Ver­krui­mel de ge­vries­droog­de aard­bei­en in een bord. Neem het ijs uit de diep­vries en snijd met een scherp mes­je of een ron­de uit­steek­vorm 10 cir­kels ter groot­te van de bis­cuits uit het ijs.

4 Leg el­ke ijs­cir­kel tus­sen twee bis­cuits en rol de zij­kant van de ijs­wa­fels voor de helft door de ge­vries­droog­de aard­bei­en. Leg de ijs­wa­fels op een met bak­pa­pier be­kle­de plaat en zet ca. 1 uur in de diep­vries om op te stij­ven voor het ser­ve­ren.

Als je de ijs­wa­fels een dag van te­vo­ren maakt, rol de zij­kan­ten dan pas op het mo­ment van ser­ve­ren door de ge­vries­droog­de aard­bei­en. Dan zijn ze lek­ker kro­kant. Na lan­ge­re tijd in de diep­vries kun­nen ze zacht wor­den.

Een cruf­fin is een krui­sing tus­sen een muf­fin en een crois­sant, maar dat had je al ge­ra­den! Ze zijn ook heer­lijk met Nu­tel­la, pis­ta­che­pas­ta of si­naas­ap­pel­curd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.