Ko­kos­pan­ca­kes met aard­bei­en en li­moen­si­roop

Foodies - - 3X AARDBEI -

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. Per por­tie: ca. 481 kcal 8 g ei­wit 26 g vet 50 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 3-4 per­so­nen

175 g zelf­rij­zend bak­meel 50 g ge­ma­len ko­kos 1 tl bak­poe­der 2 el poe­der­sui­ker zout 1 ei 300 ml ko­kos­melk 400 g aard­bei­en schoon­ge­maakt, in par­ten sap en ge­rasp­te schil van 1 li­moen ko­kos­olie ko­ko­s­yog­hurt of -so­jayog­hurt

1 Meng het bak­meel, de ge­ma­len ko­kos, het bak­poe­der, 1 el poe­der­sui­ker en een snu e zout in een kom. Maak een kuil­tje in het mid­den en breek het ei er­bo­ven. Meng met een gar­de een beet­je van het meel­meng­sel door het ei. Voeg al roe­rend beet­je bij beet­je de ko­kos­melk toe en meng het ge­heel tot een glad be­slag.

2 Doe de aard­bei­en, de li­moen­schil, het li­moen­sap en 1 el poe­der­sui­ker in een kom en meng door el­kaar tot de poe­der­sui­ker is op­ge­lost en de aard­bei­en een stro­pe­rig laag­je heb­ben.

3 Ver­hit 1 tl ko­kos­olie in een gro­te koe­ken­pan met an­ti­aan­bak­laag. Schep apart van el­kaar 3 el be­slag in de pan en bak zo steeds 3 pan­ca­kes te­ge­lijk. Bak ze en­ke­le mi­nu­ten per zij­de en draai ze om wan­neer je bub­bel­tjes aan het op­per­vlak ziet ver­schij­nen. Maak op de­zelf­de ma­nier het be­slag op en houd de ge­bak­ken pan­ca­kes warm on­der een scho­ne thee­doek.

4 Ver­deel de pan­ca­kes over bor­den en ser­veer met een dot ko­ko­s­yog­hurt en de ge­gla­zuur­de aard­bei­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.