We

Foodies - - FOODNOTES -

ge­rookt zout.

… Na­tuur­lijk ho­ren al je bar­be­cue­ge­rech­ten een jne rook­smaak te heb­ben van het grillen, maar soms wil je net dat beet­je ex­tra. Of mis­schien heb je wel een gas- of elek­tri­sche bar­be­cue en mis je dat rook­smaak­je juist. Geeft niks, ge­rookt zee­zout wil­lal­so­do­the­trick. Dit zout wordt uren­lang ge­rookt op beu­ken­hout en geeft ge­rech­ten een ste­vi­ge ro­ke­ri­ge geur en smaak.

kno ook­zout.

… Niks bij­zon­ders hoor, ge­woon zout ge­mengd met kno ook­poe­der. Maar denk er eens over na. Kno ook en zout. Dat gaat wel wer­ken om van je zelf­ge­draaid ge­hakt een heer­lij­ke ham­bur­ger te ma­ken of je ge­gril­de as­per­ges te krui­den. Je kunt het ko­pen in een pot­je of zelf men­gen: 6 de­len keu­ken­zout met 1 deel kno ook­poe­der. Nog lek­ker­der? Plet 2 te­nen kno ook in een vij­zel en meng het 50 g grof zee­zout. Zo krijg je een ‘nat’ zout dat per­fect is als rub!

zee­wier­zout.

… Met een pot­je van dit zout haal je het strand naar je ei­gen ach­ter­tuin. Wel de fris­se en zil­te smaak aan je ge­roos­ter­de vis­je, niet de kwal­len tus­sen je te­nen en het zand in je cock­tail. Need­less­to­say dat dit zout ui­ter­ma­te ge­schikt is om al­les wat uit de zee komt mee te krui­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.